Tämän vuoden Sportec-messujen (3.11 – 4.11.2021) lavalla Timo Ojasto (liikuntatieteiden maisteri) piti puheenvuoron kansallisesta liikkumattomuudesta. Tomi Mäkilä oli mukana paneelikeskustelussa, jonka aiheena oli liikuntalosuhteiden rahoitus. Paneelikeskustelussa mukana olivat myös Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:npääsihteeri Johanna Manninen, Aleksi Nyström (Kajaanin liikuntapalvelut) sekä Eki Karlsson (Suomen Latu).

Koronaepidemia siirsi liikkumisen osittain ulos perinteisistä liikuntapaikoista, ja loi liikkujille tarpeen etsiä vaihtoehtoisia kuntoilutapoja muun muassa ulkokuntosaleilta ja rakennetusta ympäristöstä. Myös uusia liikkumisen yhteisöjä muodostui. Maailma palaa kohti uutta normaalia, mutta vauhdittiko epidemia uusien liikuntatapojen ja -trendien syntymistä? Ovatko ne tulleet jäädäkseen, ja mitä ne ovat?

Puheenvuorossa tarkasteltiin, millaista trendiviivaa liikkuminen nyt koronan jälkimainingeissa noudattaa, ja miltä tulevaisuus näyttää. Miksi puhutaan kansallisesta liikkumattomuudesta? Mitkä ovat kuntien konkreettiset keinot lisätä liikkumista ja millaisia toimia voidaan tehdä trendin kääntämiseksi.

 

Julkaistu 5.11.2021


Lue myös nämä uutiset